Zavřít reklamu

Vzhledem k obří oblibě čipsetů Snapdragon 8 Gen 1 a 2 z dílny Qualcommu v androidích telefonech je zřejmě každému naprosto jasné, že třetí generace tohoto čipu na sebe nemůže nechat čekat příliš dlouho. A jak nyní ukázal první větší únik, práce na čipu jsou v plném proudu. Na internetu se totiž objevil zdrojový kód, který leccos o produktu odhaluje. 

Podle úniky je čip vyvíjen pod kódovým označením Lanai nebo Pineapple a měl by být z hlediska jader sestaven ve schématu 2 + 3 + 2 + 1, což je poměrně zajímavé. Předešlá generace totiž byla sestavena z hlediska jader podle schématu 1 + 4 + 3. Nový Snapdragon 8 Gen 3 by tedy měl dosahovat při maximálním zatížení výrazně vyššího výkonu, při střední zátěži by si pak měl vést také naprosto skvěle a při nízké zátěži tomu nebude velmi pravděpodobně jinak, protože budou využita buď jedno jádro pro základní úlohy, nebo tři nejméně výkonná. 

To ale není vše. Únik totiž vcelku překvapivě odhalil to, že se dle všeho dočkáme ukončení podpory 32bitových aplikací, kterých je přitom v současnosti v Google Play spousta a nezdálo se, že by v tomto směru měl Google plán je jakkoliv zaříznout. Na druhou stranu, Apple udělal totéž již před lety, takže se podobná věc přeci jen dala čekat, byť možná později nebo alespoň po zjištění nějakých náznaků. 

Ačkoliv toho už únik více neodhalil, dá se očekávat, že informací i čipsetu v nadcházejících dnech a týdnech přibude spousta. Pravdou totiž je, že nás od odhalení dělí ještě pravděpodobně dobrého půl roku, jelikož i předešlé dvě generace se světu ukázaly vždy na podzim. Snad tedy budou stát nové Snapdragony skutečně za to. 

Dnes nejčtenější

.