Zavřít reklamu

Ačkoliv je stabilní verze operačního systému Android 15 ještě daleko před námi, už teď se díky dvěma vývojářským verzím může každý uživatel podívat, co zhruba v nadcházející verzi můžeme očekávat. Velké změny proběhly například u rozhraní API nebo změny chování pro vývojáře Android aplikací. Obsahuje také swipe nahoru pro pokračování u modelu Pixel Fold a také příjemnou bezpečnostní funkci ověření uživatele (několika způsoby) při změně režimu USB.

Při zavedení nadcházející verze Android 15 se bude muset každý uživatel při změně USB režimu patřičně ověřit. Možnosti ověření jsou následující:

  • Kód PIN
  • Heslo
  • Vzor na uzamčené obrazovce
  • Biometrické údaje

Pro běžného člověka to bude jistě velká změna, jelikož doposud se nijak ověřovat nemusel a jediné, co stačilo, bylo odemknutí svého mobilního zařízení. Důvod je jednoduchý – ne vždy je záruka, že uživatel měnící režim USB musí být majitelem mobilního zařízení. Potenciální zloděj nebo osoba, které byl smartphone půjčen bude mít tuto možnost uzamčenou, cože zamezí komukoliv nahrát si vaše soubory z mobilu do jeho počítače či mobilního zařízení.

Dnes nejčtenější

.