Zavřít reklamu

Samsung v letošním roce představí Galaxy Note9, přičemž na povrch postupně prosakují informace o tom, co by mohla nadcházející vlajková loď v kategorii phabletů nabízet. Podle nejnovějších zpráv, které přichází tentokrát z Číny, chce jihokorejský gigant do smartphonu zakomponovat několik nových funkcí. A jednou z hlavních předností novinky by měla být větší baterie oproti loňskému modelu.

Koncept Galaxy Note9 od Techconfigurations:

Čínský leaker Ice Universe, který se v minulosti už několikrát trefil svými předpověďmi, tvrdí, že Samsung vyvíjí další generaci stylusu S Pen pro Galaxy Note9, který by měl být lepší než stylus současného modelu Galaxy Note8. Samsung už v loňském roce dodal S Penu nové softwarové funkce, jako jsou Live Message, PENUP a Translate. U letošního S Penu můžeme očekávat lepší citlivost a další softwarové funkce. Spekuluje se dokonce o tom, že by mohlo mít pero integrovaný mikrofon, a tak by se mohlo používat při telefonování.

Samsung také řekl, že vylepší uživatelské rozhraní, a tak by mohl Galaxy Note9 nabídnout přívětivější ovládání. Samotný CEO potvrdil, že pracuje na Bixby 2.0, tedy na velké aktualizaci virtuálního asistenta, který se objeví na palubě Galaxy Note9.

Leaker ještě tvrdí, že Galaxy Note9 bude disponovat snímačem otisků prstů v displeji. Ovšem neexistují žádné konkrétní informace, které by naznačovaly, že phablet skutečně snímač otisků prstů v displeji dostane. Spíše ostatní leakeři a analytici vsází na to, že se čtečka otisků prstů integrovaná do displeje objeví až příští rok u Galaxy S10.

Dostáváme se konečně k baterii. Galaxy Note8 má 3 300mAh baterii. Vzhledem k tomu, že Samsung ponechal u Galaxy S9 a Galaxy S9+ stejné baterie, jako mají Galaxy S8 a Galaxy S8+, očekává se, že se společnost zachová stejně i u řady Galaxy Note. Podle leakera však tomu tak nebude, protože Galaxy Note9 by podle jeho slov měl mít baterii větší, a to s kapacitou 3 850 mAh.

Samsung by navíc mohl nabídnout i novou barvu, a to jemný odstín hnědé barvy. Je potřeba uvedené informace brát s rezervou, protože se jedná pouze o spekulace, nikoliv o oficiálně potvrzené specifikace.

note9 fb

Dnes nejčtenější

.