Zavřít reklamu

Noční můra z loňského roku se opět opakuje. Ne, tohle není název béčkového filmu či popis knižního bestselleru. Přesně takto by se totiž dala v krátkosti shrnout opravitelnost nového Samsungu Galaxy Note9. Jeho loňský bratříček si totiž od expertů z iFixit vysloužil skóre opravitelnosti 4/10 (kdy 10 je nejvíce), což z něj dělá velmi obtížně opravitelný přístroj. Letošní Note9 na tom však bohužel není lépe.

Pryč jsou ty časy, kdy byla oprava mobilních telefonů poměrně jednoduchá záležitost. Nový Note9 je totiž na opravy kvůli své složité konstrukci skutečným oříškem. Samsung u něj navíc opět nešetřil lepidlem, které dělá při odstraňování součástek solidní nepříjemnosti. Problém tak dělá například i tak triviální věc, jakou je vyjmutí baterie. I ta si totiž s lepidlem skutečně rozumí.

Jako tomu bylo u loňského modelu, i v novém Note9 se setkáte se spoustou velmi křehkých komponentů, které je velmi snadné s trochou nešikovnosti poškodit. Pokud tedy patříte mezi tu sortu zákazníků, která se oprav současných telefonů nebojí a ráda se v jejich útrobách patřičně “prošťourá”, měli byste si to v tomto případě rozmyslet. S opravami Note9 budou mít totiž co dělat i v profesionálních servisech, kde jsou na jejich opravy vybavení daleko kvalitnějším nářadím. Doufejme však, že k opravám příliš docházet nebude.

note9

Dnes nejčtenější

.