Zavřít reklamu

Od představení nového Samsungu Galaxy Note 9 nás dělí již jen něco málo přes měsíc. Pokud si však myslíte, že už o tomto modelu víme díky tunám úniků informací prakticky vše, jste na omylu. I v posledních dnech se totiž objevují velmi zajímavé informace, díky kterým si můžeme udělat ještě lepší obrázek o tom, na co se vlastně těšit. Co je nového tentokrát?

Nový Galaxy Note 9 se údajně dostal do rukou průmyslového experta Eldara Murtinaze, který se o své dojmy z telefonu podělil na internetu. Podle jeho slov je Galaxy Note9 velmi podobný loňskému modelu a jediný výraznější designový rozdíl je přesunutí čtečky otisků prstů z boku fotoaparátu pod něj. Fotoaparát by pak měl být shodný s tím, který Samsung použil u modelu Galaxy S9+. Žádná revoluce se tady v tomto ohledu nekoná. To ale není v žádném případě na škodu. Použitý fotoaparát totiž snese ty nejpřísnější kritéria a je právoplatně považován za jeden z nejlepších na světě. Nativní aplikace pro focení je ale nejspíš o něco svižnější a to hlavně díky novým algoritmům. 

Velký rozdíl mezi Galaxy Note8 a Note9 je v hmotnosti. Kvůli tomu, že dostal Galaxy Note9 baterii s kapacitou 4000 mAh, což je zhruba o 20 % větší kapacita, než kterou se chlubí jeho starší bratříček, výrazně nabral na váze. To mu ale bude nejspíš schopna většina uživatelů, díky výrazně delší výdrži, odpustit. Slušného vylepšení se dočkal i S-Pen, který nyní skutečně disponuje Bluetooth.

Možná nejzajímavější tvrzení je však to, že by mohl Samsung po představení Note 9 jeho staršího bratříčka zaříznou a prodávat už jen nový model. Tím by si tak jihokorejský gigant zajistil dobré prodeje, kterými se u Galaxy S9 kvůli málu inovacím chlubit úplně nemůže. Ze své “chyby” se však nejspíš poučil. 

galaxy note9 fb

Dnes nejčtenější

.