Zavřít reklamu

Samsung dnes na konferenci Unpacked v New Yorku představil dlouho očekávaný phablet Galaxy Note9, telefon nové generace prémiové řady Note určený především náročným uživatelům. Novinka  zaujme především velkou kapacitou úložiště, maximálním výkonem, obří výdrží baterie, novým bluetooth perem S Pen a na závěr pak fotoaparátem, který je díky funkcím umělé inteligence ještě kvalitnější.

Obří výdrž, výkon i kapacita

Jednou z hlavních předností nového Note9 je baterie s kapacitou 4 000 mAh, která je u vlajkových telefonů Galaxy vůbec nejvyšší. Díky ní je telefon schopný bezproblémově vydržet na jedno nabití celý den, kdy můžete posílat textové zprávy, hrát hry či sledovat filmy.

Galaxy Note9 se dodává ve dvou kapacitách vnitřního úložného prostoru – 128GB nebo 512 GB. A díky možnosti vložení karty microSD je telefon připraven nabídnout až 1 TB paměti pro fotografie, videa a aplikace. 

Nový Note9 disponuje nejmodernějším 10nm procesorem a podporou nejrychlejších dostupných sítí na trhu (až 1,2 gigabitu za sekundu) ke streamování a stahování bez jakýchkoli zádrhelů. Telefon se také chlubí špičkovým systémem Water Carbon Cooling vyvinutý společností Samsung a algoritmem regulace výkonu na principu umělé inteligence integrovaný přímo do zařízení k zajištění vysokého, ale přesto stabilního výkonu.

Dokonalejší S Pen

Význačným rysem řady Note je S Pen. Jeho zásluhou si uživatelé vydobyli uznání a Samsung rozšířil představu o tom, co všechno chytrý telefon dokáže. To, co bylo na začátku nástrojem pro psaní a kreslení, dává nyní uživatelům do rukou další možnosti a větší kontrolu. Díky podpoře technologie Bluetooth Low Energy (BLE) přináší nový S Pen zcela nový způsob, jak Note používat. Pouhým kliknutím je nyní možné pořídit selfie a seskupit obrázky, promítat snímky, pozastavit a přehrát video atd. Vývojáři mohou dokonce nové pokročilé funkce pera S Pen postavené na technologii BLE integrovat do svých aplikací ještě letos. 

Chytrý a ještě lepší fotoaparát

Udělat fotografii, která vypadá úplně stejně jako od profesionála, může být obtížné – ale nemělo by. Galaxy Note9 je vybaven špičkovými fotografickými technologiemi s novými možnostmi, které usnadňují tvorbu dokonalých fotografií. 

  • Optimalizace scény: Fotoaparát telefonu Galaxy Note9 je dosud nejchytřejší, jaký Samsung vyvinul. Využívá inteligence k identifikaci jednotlivých prvků fotografie, například scény a předmětu, automaticky je zařadí do jedné z 20 kategorií a na základě této kategorie je okamžitě optimalizuje. Výsledkem je ohromující, realistický obraz s jasnými barvami a dynamickým prokreslením. 
  • Detekce chyb: Snímek se nemusí vždy zdařit hned na poprvé a Galaxy Note9 uživatele upozorní, pokud něco není v pořádku, takže mohou pořídit další snímek, aniž by daný okamžik propásli. Okamžité upozornění se objeví v případě, že je snímek rozmazaný, fotografovaná osoba mrkla, na objektivu je nečistota, nebo pokud kvalita snímku není dobrá kvůli protisvětlu.
  • Špičkový fotoaparát: Díky jedinečné kombinaci pokročilých inteligentních funkcí a špičkového hardware je fotoaparát, kterým je Galaxy Note9 vybaven, tím nejlepším na trhu. Nabízí pokročilou technologii redukce šumu a Variabilní clonu s dvojí světelností, který se přizpůsobuje světlu podobně jako lidské oko. Špičkový fotoaparát v Galaxy Note9 poskytuje křišťálově čisté snímky bez ohledu na světelné podmínky.

Stereoreprodukty a DeX

Od svých starších bratříčků Galaxy S9 a S9+ podědil nový Note9 stereoreproduktory vyladěné od AKG a podporu prostorového zvuku Dolby Atmos, který vás vtáhne přímo do středu dění. Podle slov samotného Samsungu nevypadalo ani neznělo mobilní video nikdy lépe než na Galaxy Note9. YouTube telefon označil za vlajkovou loď, která dokáže ve své třídě nabídnout nejlepší zážitek.

Telefonu nechybí ani podpora dokovací stanice Samsung DeX, díky které lze s Note9 pracovat podobně jako s PC. Uživatelé mohou pracovat na prezentacích, upravovat fotografie a sledovat své oblíbené pořady, a to vše s využitím svém telefonu. Po připojení k monitoru může Galaxy Note9 poskytovat obraz pro virtualizovaný desktop, nebo dokonce může sám posloužit jako plně funkční druhá obrazovka. Při sledování videa si můžete dělat poznámky s pomocí pera S Pen nebo můžete Galaxy Note9 použít jako touchpad, jako pravé tlačítko myši, k přetahování obsahu pomocí funkce drag and drop, či pracovat na monitoru s několika okny zároveň.

Ostatní přednosti

Ani u Note9 nechybí podpora rychlého bezdrátového nabíjení či odolnost proti vodě a prachu se stupněm krytí IP68. Galaxy Note9 podporuje také bezpečnostní platformu Knox, která splňuje požadavky vojenského průmyslu a nabízí možnost biometrického zabezpečení důležitých informací pomocí skenování otisků prstů, skenování duhovky, nebo funkce rozpoznávání obličeje.

Galaxy Note9 otevírá celý svět nových možností – je to vstupní brána do celého ekosystému zařízení a služeb Samsung. Ve spojení s technologií SmartThings lze Galaxy Note9 například použít k ovládání připojených zařízení nebo k lepšímu využití osobního inteligentního asistenta Bixby. Galaxy Note9 také uživatelům umožňuje si vychutnat hudbu mnohem snadněji. Společnost totiž navázala nové dlouhodobé partnerství se společností Spotify. Díky tomuto partnerství získávají uživatelé jednoduchý přístup ke Spotify a mohou snadno synchronizovat a přenášet hudbu, seznamy skladeb a podcasty mezi produkty Galaxy Note9, Galaxy Watch a Smart TV.

Dostupnost

V České republice bude nový Galaxy Note9 dostupný ve dvou barevných variantách – černé Midnight Black (ve verzích 512 a 128GB) a modré Ocean Blue s atraktivním žlutým S Penem (verze 128GB). Ceny se zastavily na 32 499 Kč za 512GB verzi a 25 999 Kč za 128GB verzi. Cenovka telefonu tedy startuje na nižší částce, než loňský model, a to o tisíc korun. Od dneška 9. srpna do 23. srpna 2018 budou probíhat předobjednávky telefonu s tím, že nový telefon jim bude doručený od 24. srpna 2018. V tentýž den se začíná Galaxy Note9 oficiálně prodávat. Výhodou předobjednávky je, že zákazník může využít speciální akce, kdy při odprodeji svého starého telefonu získají navíc bonus ve výši 2 500 Kč, v případě odprodání starého telefonu z řady Samsung Note (Note, Note 2, Note 3, Note 4, Note edge nebo Note 8) pak až 5 000 Kč. Galaxy Note9 s úložištěm o kapacitě 512 GB bude pro české zákazníky dostupný až v průběhu září.

Samsung si letos pro zájemce připravil i speciální edici telefonu, která obsahuje Note9 v 512GB verzi společně s chytrými hodinkami Samsung Gear S3 Frontier v luxusním balení. Cena této speciální edice je 34 999 Kč s tím, že ji lze zakoupit i ve značkových prodejnách Samsung, oficiálním e-shopu obchod-samsung.cz a u internetového prodejce Alza.cz v rámci předobjednávek od 9. srpna do 23. srpna 2018. Ke svému majiteli pak bude doručena od 24. srpna 2018. Na speciální edici se však nevztahuje předobjednávkový bonus.

Galaxy-Note-9-camera-FB

Kompletní specifikace:

 

Galaxy Note9

Displej

6,4palcový Super AMOLED s rozlišením Quad HD+, 2960×1440 (521 ppi)

* Obrazovka měřená úhlopříčně jako celý obdélník bez odečtení zaoblených rohů.

* Výchozí rozlišení je Full HD+; lze jej ale v nastavení změnit na Quad HD+ (WQHD+)

Fotoaparát

Zadní: Duální fotoaparát s duálním optickým stabilizátorem obrazu (OIS)

           – širokoúhlý: Snímač Super Speed Dual Pixel 12MP AF (f/1,5 a f/2,4)

           – teleobjektiv: 12MP AF; f/2,4; OIS

           – 2x optický zoom, až 10x digitální zoom

Přední: 8MP AF; f/1,7

Tělo

161,9 x 76,4 x 8,8 mm; 201 g, IP68 (BLE S Pen: 5,7 x 4,35 x 106,37 mm; 3,1 g, IP68)

* Odolnost vůči prachu a vodě se stupněm krytí IP68. Na základě testů prováděných ponořením do sladké vody do hloubky 1,5 m na dobu až 30 minut.

Procesor

10nm, 64bitový, osmijádrový procesor (max. 2,7 GHz + 1,7 GHz)

10nm, 64bitový, osmijádrový procesor (max. 2,8 GHz + 1,7 GHz)

* Může se lišit podle trhů a mobilních operátorů.

Paměť

6GB RAM (LPDDR4), 128GB + slot MicroSD (až 512GB)

8GB RAM (LPDDR4), 512GB + slot MicroSD (až 512GB)

* Může se lišit podle trhů a mobilních operátorů.

* Velikost uživatelské paměti je menší než celková kapacita paměti, protože část úložiště využívá operační systém a software vykonávající různé funkce zařízení. Skutečná velikost uživatelské paměti se bude lišit podle operátora a po aktualizaci softwaru se může změnit.

SIM karta

Single SIM: jeden slot pro Nano SIM a jeden slot pro microSD (až 512GB)

Hybrid SIM: jeden slot pro Nano SIM a jeden slot pro Nano SIM nebo MicroSD (až 512GB)

* Může se lišit podle trhů a mobilních operátorů.

Baterie

4 000 mAh

Rychlé nabíjení kabelem i bezdrátově

Kabelové nabíjení kompatibilní se standardy QC2.0 a AFC

Bezdrátové nabíjení kompatibilní se standardy WPC a PMA

* Může se lišit podle trhů a mobilních operátorů.

OS

Android 8.1 (Oreo)

Sítě

Vylepšená 4×4 MIMO, 5CA, LAA, LTE kat. 18

* Může se lišit podle trhů a mobilních operátorů.

Konektivita

Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz), VHT80 MU-MIMO, 1024QAM,
Bluetooth® v 5.0 (LE až do 2 Mbps), ANT+, USB typ C, NFC, lokalizační služby (GPS, Galileo*, Glonass, BeiDou*)

* Pokrytí systémů Galileo a BeiDou může být omezené.

Platby

NFC, MST

* Může se lišit podle trhů a mobilních operátorů.

Senzory

Akcelerometr, barometr, čtečka otisku prstů, gyroskop, geomagnetický senzor, Hallův senzor, senzor tepu, senzor blízkosti, RGB světelný senzor, snímač oční duhovky, čidlo tlaku

Zabezpečení

Typ uzamčení: Gesto, PIN kód, heslo
Biometrické typy uzamčení: Snímač oční duhovky, snímač otisku prstů, rozpoznání tváře

Inteligentní skenování: Kombinuje skenování duhovky s rozpoznáním obličeje, a umožňuje tak pohodlné odemčení telefonu a v některých případech poskytuje vylepšené zabezpečení pro některé služby ověřování

Audio

MP3, M4A, 3GA, AAC, OGG, OGA, WAV, WMA, AMR, AWB, FLAC, MID, MIDI, XMF, MXMF, IMY, RTTTL, RTX, OTA, DSF, DFF, APE

Video

MP4, M4V, 3GP, 3G2, WMV, ASF, AVI, FLV, MKV, WEBM

Dnes nejčtenější

.