Zavřít reklamu

Huawei na své obří tiskové konferenci ze začátku června, na níž představil nový operační systém HarmonyOS 2 a nové hardwarové produkty, také poodhalil příští vlajkovou řadu P50. Nedozvěděli jsme se však, kdy ji hodlá uvést na scénu. Původně se tak mělo stát již koncem března, poté v květnu a následně v červnu. Podle nejnovějšího leaku z čínské sociální sítě Weibo ji Huawei hodlá „definitivně“ představit mezi červencem a srpnem.

Kromě řady P50 by měl čínský obr v červenci nebo srpnu představit i nový tablet MatePad 11. V tuto chvíli nicméně není známo, kdy by nová zařízení měla vstoupit do prodeje.

Telefony řady, která by se měla skládat z modelů P50, P50 Pro a P50 Pro+, se již v minulých měsících ukázaly na renderech i fotografiích. Z nich vyplývá, že budou disponovat fotomodulem tvořeným dvěma velkými kruhy, v nichž se nachází různý počet čoček (podobný design fotomodulu používají i telefony nové řady Honor 50). Přední strana bude podle renderů téměř celá vyplněná displejem, který by měl mít uprostřed umístěný kruhový průstřel pro selfie kamerku.

Nová vlajková řada by měla do vínku dostat 6,3–6,8palcové displeje s 90 a 120Hz obnovovací frekvencí, čipsety Kirin 9000 a Kirin 9000E, minimálně 6 GB operační a alespoň 128 GB vnitřní paměti, obří fotosenzor Sony IMX800 a baterii s kapacitou 4200–4300 mAh a podporou rychlého 66W nabíjení a bezdrátového rychlého nabíjení s výkonem 55 W.

Dnes nejčtenější

.