Zavřít reklamu

Huawei kromě představení svého operačního systému HarmonyOS 2, nových chytrých hodinek a tria tabletů také poodhalil očekávanou vlajkovou řadu smartphonů P50. Poodhalení má podobu krátkého promo klipu.

Klipem nám Huawei sděluje, že řada P50 bude mít krásný, tenký a lehký design a že posune výš laťku mobilní fotografie. Video zároveň potvrzuje dosud uniklé rendery, které ukazovaly, že zadní straně jednoho z modelů bude dominovat fotomodul s dvěma velkými kruhy, v nichž se budou nacházet celkem čtyři senzory (tři v horním, jeden v dolním). Huawei v klipu každopádně neuvádí to zásadní – datum představení řady (neoficiální informace však hovoří o tomto měsíci).

Řada bude podle „zákulisních“ zpráv disponovat novým fotosenzorem Sony IMX800, jehož velikost má být vskutku obří – 1 palec. Jeden z modelů bude podle všeho disponovat periskopickým objektivem, který by měl podporovat 5x optický zoom. Všechny modely pak budou softwarově běžet na HarmonyOS 2.

Řada by se měla skládat ze tří modelů – P50, P50 Pro a P50 Pro+. Standardní dostane údajně do vínku plochý displej s úhlopříčkou 6,3 palců, rozlišením FHD+, obnovovací frekvencí 90 Hz a uprostřed umístěným průstřelem, čipset Kirin 9000E, 6 nebo 8 GB operační paměti, 128 a 256 GB interní paměti, do displeje zabudovanou čtečku otisků prstů a podporu 66W rychlého nabíjení.

P50 Pro by měl být vybaven zakřiveným displejem s úhlopříčkou 6,6 palců, rozlišením QHD+ a 120Hz obnovovací frekvencí, čipsetem Kirin 9000 a nejvyšší model prý bude mít úhlopříčku 6,7 palců, stejný čipset jako standardní „Pro“, až 12 GB operační paměti a 512 GB vnitřní paměti a pět zadních fotoaparátů.

Dnes nejčtenější

.