Zavřít reklamu

Huawei má ještě tento týden představit svůj nový skládací smartphone s názvem P50 Pocket. O ohebném véčku, o němž jsme dosud nevěděli téměř nic, nyní unikly některé údajné detaily včetně velikosti displejů, čipsetu, fotoaparátu a baterie.

Huawei P50 Pocket podle zdrojů webu gizchina.com dostane do vínku dva displeje typu AMOLED – hlavní s velikostí 6,85 palců a externí kulatého tvaru s úhlopříčkou rovný 1 palec. Telefon prý bude pohánět loňský vlajkový čipset čínského technologického obra Kirin 7000, který nebude podporovat 5G sítě.

Zařízení má být vybaveno trojitým fotoaparátem s rozlišením 50, 13 a 8 MPx, přičemž hlavní má být postavený na snímači Sony IMX766, druhým má být „širokáč“ a třetí teleobjektiv s 3x optickým zoomem. Pokud jde o baterii, ta má disponovat kapacitou 4100 mAh a podporovat rychlé nabíjení s výkonem 66 W. Na tomto místě stojí za zmínku, že hlavní konkurent nové „ohýbačky“ Huawei – Samsung Galaxy Z Flip 3 – má kapacitu baterie o 800 mAh menší a podporuje pouze 15W rychlé nabíjení.

Cena P50 Pocket v tuto chvíli není známa, očekává se však, že se bude pohybovat kolem 1 000 dolarů (zhruba 22 400 korun). Více se dozvíme již 23. prosince, kdy bude telefon uveden na (čínskou) scénu.

Dnes nejčtenější

.