Zavřít reklamu

Každý online obchod s aplikacemi má svá jasně daná pravidla, a Play Store v režii Googlu netvoří v tomto směru žádnou výjimku. Znění pravidel je poměrně pochopitelné, sám Google ale často tato pravidla občas zjevně chápe mylně. Důkazem je nedávné odstranění aplikací, jejichž obsah Google označil jako opakující se.

Automatický režim kontroly shody aplikací v obchodě Google Play funguje občas zvláštním způsobem. V nedávn době měl na svědomí několik podivných, nevysvětlitelných akcí, které vedly k tomu, že byl renomovaným vývojářům a tvůrcům aplikací pozastaven prodej jejich softwaru. Společnost Grabster Studios se na Redditu pokusila upozornit na to, že jim Google ve svém online obchodě s aplikacemi pozastavil distribuci dvou balíčků ikonek, které jsou variací na jejich design Reev Pro: Reev Dark a Reev Chroma.

Aplikacím bylo vytýkáno, že porušují zásady opakujícího se obsahu, které byly zavedeny v roce 2018. Tyto zásady mají zabránit tomu, aby byl obsah aplikací nebo aplikace samotné kopírován a prodáván stále dokola, ať už jde o vydavatele, kteří se snaží vydělat na jednorázovém hitu, nebo o plagiátory. Balíčky ikonek se ale mezi majiteli smartphonů s Androidem těší velké oblibě, a tvůrci těchto balíčků často dodávají ikonky v různých barevných provedeních. Je pochopitelné, že se u těchto balíčků řada prvků opakuje, ať už jde o popisek aplikace, nebo o její samotné rozhraní. V těchto případech by se na zmíněné aplikace logicky neměly vztahovat výše uvedené zásady, Google ale společnost Grabster Studios i přesto požádal, aby předložila své aplikace pod novým názvem a s příslušnými úpravami, a to i přesto, že se mohly pochlubit dobrými recenzemi i skvělými pozicemi ve vyhledávání.

Společnost Google nakonec na dotaz redaktorů magazínu Android Police celou věc přezkoumala a aplikace vrátila do Play Store. Zda ale na základě tohoto a podobných případů přehodnotí a upraví svá pravidla, je zatím ve hvězdách.

Dnes nejčtenější

.