Zavřít reklamu

Společnost HMD Global má za úkol vrátit dobré jméno a postavení na trhu firmě Nokia. Znovuzrození této legendární značky odstartovala modelem 6, které uživatele a fanoušky vyburcoval k hromadné diskuzi v různých komunitách. 

Za pouhou jednu minutu se v Číně vyprodaly veškeré zásoby. Telefon nabízí skvělý poměr cena/výkon. Společnost Nokia navíc 26. února na MWC 2017 v Barceloně představí svou vlajkovou loď pod názvem Nokia P1. Tento model by měl nabídnout brutální výkon a poměrně dobrou cenu.

gsmarena_002

Nejnovější zprávy ze zahraničí však naznačují, že firma MHD má v rukávu hned několik dalších žolíků. V databázi GFXBench se nyní objevilo zcela nové zařízení, jejímž výrobcem je společnost Nokia. Při pohledu do tabulky níže je zřejmé, že se bude jednat o tablet s úhlopříčkou 18,4”. Jedná se o zařízení, které bude hlavním konkurentem pro iPady a velké Samsung Galaxy View.

Mezi další parametry takto obřího tabletu patří například procesor Snapdragon 835 s taktem 2,2 GHz s grafickým koprocesorem Adreno 540 či 4GB RAM. Interní úložiště pak nabídne kapacitu 64 GB. Na své si přijdou i fotografové, neboť tablet disponuje dvojicí kamer s 12 MPx a podporou 4K. Skvělou zprávou je, že výrobce ihned nasadí nejnovější operační systém Android 7.0 a velké rozlišení displeje – 2650 x 1440 pixelů.

Nokia

Zdroj: GSMArena

Dnes nejčtenější

.