Zavřít reklamu

Je nesporné, že oblíbenost skládacích telefonů mezi uživateli je nyní na vzestupu. V současnosti existují dva typy skládacích zařízení Flip a Fold přičemž oba tyto termíny se zažily společně s příchodem skládacích telefonů společnosti Samsung, která je v tomto směru považována za jednoho z nejlepších výrobců. O úspěchu tohoto typu designu svědčí i nedávno vydané Oppo Find N2, následované Oppo Find N2 Flip. Není tedy až tak nepravděpodobné, že bychom se mohli dočkat podobného přístupu u Vivo v podobě Vivo X Flip, které by ideálně doplnilo existující Vivo X Fold.

Vivo X Flip leak 1

První informace týkající se možného nového Vivo X Flip se objevily na čínské sociální síti Weibo. Očekávané specifikace zahrnují 6,8” OLED displej s obnovovací frekvencí 120 Hz, procesor Snapdragon 8 první generace, obdivuhodných 12GB RAM a baterii o kapacitě 4 400 mAh s rychlostí nabíjení 44 W. Dále bychom se mohli těšit na dvojici fotoaparátů, hlavní s rozlišením 50 Mpx a ultraširokoúhlý s 12 Mpx. Výčet uzavírá boční snímač otisků prstů a vnější displej čtvercového tvaru. Obrazovka telefonu bude po rozložení o něco větší než obrazovka Galaxy Z Flip 4, ovšem její přesné parametry zatím zůstávají neznámé.

Zatímco 12 GB RAM je určitě slušná porce paměti, která dokonce znamená o 4 GB více než u Z Flip 4, zda se volba sáhnout po Snapdragonu 8 1. generace, ukáže jako ta správná, je otázkou. Telefon by si jistě zasloužil alespoň variantu Plus, jak je tomu ostatně i u konkurence od Samsungu. Prozatím ovšem nelze s jistotou říci, zda k tomu výrobce nakonec nepřistoupí.

Vivo X Flip by měl rozhodně potenciál zaujmout zákazníky. Roli zde bude hrát samozřejmě také cena. Nezbývá, než si počkat, zda se příchod nového véčka potvrdí.

Dnes nejčtenější

.